Τα μάθατε για τις εσπαντρίγιες ?!

1:41 μ.μ.


Είναι συνήθως casual παπούτσια με καταγωγή από τα Πυρηναία!
Μοναδικό χαρακτηριστικό τους είναι το σχοινί στη σόλα καθώς και το υλικό κατασκευής τους ο καμβάς ή το βαμβακερό ύφασμα.

Ο όρος espadrille προέρχεται από την καταλανική διάλεκτο και αναφέρεται στο είδος ενός παπουτσιού που είναι φτιαγμένο με espart [esparto : είναι είδος μεσογειακού χόρτου και χρησιμοποιείτε για την κατασκευή σχοινιών]

Η ιστορία της εσπαντρίγιας ξεκινάει από τον 14 αιώνα, έγιναν μόδα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 ενώ το 1980 αναβίωσε το στυλ!
Το 2013 στην πόλη της Νέα Υόρκης πολυτελή καταστήματα υποδημάτων ανακατασκευάζουν τις espadrilles χρησιμοποιώντας πλέον ποιοτικά και ακριβά υλικά κατασκευής σε σημείο που ένα ζευγάρι θα μπορούσε να κοστίσει εκατοντάδες δολάρια!

Σήμερα τις γυναικείες εσπαντρίγιες τις  βρίσκουμε σε ποικιλία υλικών και σχεδίων, με ίσια σόλα ή πλατφόρμα, σε ανοιχτού τύπου σχέδιο, σε κλασικό καμβά με σημείο αναφοράς τους το σχοινί στη σόλα!

Silver espadrilles

Gold

Η κόκκινη διάτρητη εσπαντρίγια

Metallic colour
 The summer yellow

Ενώ δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τις ανδρικές εσπαντρίγιες οι οποίες έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια μια θέση στην γκαρνταρόμπα των ανδρών!

Η συλλογή μας από εσπαντρίγιες όλο και μεγαλώνει και σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε!
215-5558880

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Shooz4all

Η φιλοσοφία λειτουργίας μας βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό προς τον πελάτη! Γι αυτό και δεν "φουσκώνουμε" τις αρχικές μα...